Sunday, January 25, 2009

In Romania nu se mai preda teoria evolutziei

Shtirea ca in Romania resonsabilii cu educatzia au renuntzat la ideea de a-i invatza pe elevi despre teoria evolutziei m-a luat pe nepregatite. Sa fiu sincer nu ma ashteptam ca societatea romaneasca sa aleaga drumul spre ignorantza shi inchizitzie, in loc sa caute lumina secolului 21 asha cum vine ea de la ultimele descoperiri ale umanitatzii.

Aflu din acest articol ca orele de biologie au devenit benevole, in timp ce religia, care spune ca totul a inceput cu Adam shi Eva sau ca lumea a fost creeata de Dumnezeu in 7 zile, va continua sa fie predata obligatoriu, ca materie de baza, elevilor cu virste cuprinse intre 7 shi 18 ani. Nu shtiu de ce, dar imaginile lui Giordano Bruno shi Galileo Galilei, mi-au trasnit conshtiintza, realizind ca "tzaraaaa de unde viiiii, calatooooor" se indreapta cu pashi mari catre paleolitic. In nemernicia lor, responsabilii Ministerului Educatziei de la Bucureshti, o dau inainte cu religia, care intre noi fie spus, a stat la baza tuturor razboaielor omenirii de la "facere" shi pina astazi.

Profesorii de biologie afirma ca acum, programele s-au redus la o ora de "ecologie shi protectzia mediului inconjurator" pe saptamina, iar subiectul este de-a dreptul plictisitor pentru tinerii care in timpul liber se joaca de-a hackerii pe internet. In plus am aflat ca in 2006 acelashi minister a scos din manualele de filozofie operele lui Voltaire, Camus shi Nietzsche, pentru ca aceshtia au avut intotdeauna pozitzii critice la adresa religiei, chiar Nietzsche afirmind ca "Dumnezeu este mort".

Nu shtiu citzi dintre voi au citit "Fahrenheit 451" a celebrului Ray Bradbury.....Poate multzi au vazut filmul shi povestea seamana izbitor cu ce face astazi Ministerul Educatziei, adica incepe sa elimine treptat textele unor ginditori de exceptzie ai omenirii din memoria noilor generatzii. In film pompierii ardeau cartzile interzise, in viatza reala guvernantzii din Carpatzi ii condamna pe tineri sa invetze ca plantele au fost creeate in ziua a treia, ca soarele a fost pus pe cer in ziua a patra, iar duminica dimineatza e bine sa nu dormi ca sa te duci la biserica. Deja vad intunericul epocii de piatra apropiindu-se vertiginos....shi de ce zic asta? Pentru ca in 40 - 50 de ani de acum incolo, cind aceshti tineri vor sta in scaunele de senatori sau de parlamentari, conform educatziei pompate in shcoala primara shi liceu, vor face legi impotriva shtiintzei dar cu frica de Dumnezeu.

Shtiu ca unii vor spune ca teoria evolutziei este numai o......teorie. ca nimeni nu shtie daca peshtii au evoluat in shopirle, sau daca ornitorincul este legatura intre pasari shi mamifere. Oricum daca ne gindim la Homo Sapiens, inca nu s-a dovedit ca am avea vreo legatura cu gorilele sau cimpazeii. La urma urmei nimeni nu a putut umple veriga ce ar putea face legatura dintre maimutza shi om pe scara evolutiva.
Chiar asha sa fie? Suntetzi siguri? Pentru ca in Africa Centrala exista o specie de maimutze numite BONOBO, care pot produce marea surpriza. Urmaritzi cu atentzie filmul atashat shi poate va schimbatzi parerea.



Asha ca boilor de la Bucureshti......Ascultatzi sfatul lui jocker12 shi desfiintzatzi religia. La urma urmei shi asta e o boala ca orice alta boala ale carei mistere au fost pina la urma descifrate. De catre oamenii de shtiintza.

3 comments:

Creimar said...

pana citesc si eu posturile recente ale tale... in special cel de F1
(nu stiu ce crezi tu da' in ochii mei Mika Hakkinen il facea pe unde il prindea pe Schumacher - deci fan mclaren de cand ma stiu desi acuma a trebuit sa ma dau cu rosii ca s-a dus Raikkonen - maniacu' care o calca pana ii sar bujiile) ce timpuri :-<
doua lucruri am sa zic inainte...
1. Am refacut ultimul post ala care ai zis tu ca vrei sa-l vezi cu prezervativele. Am realizat ca gresisem postul si acum you might wanna check!
2. Nu am reusit sa te intreb pana acuma de ce vrei sa faci din scrisul asta cu sh, tz un hobby :) daca te grabesti... eu unu nu prea il folosesc desi ar fi bine ca sa dea frumos... http://srv.diacritice.com/

despre restu' ne citim la F1 post :D

jocker12 said...

@ manusha - cu scrisul asha m-am obishnuit de mult timp....pe vremea cind eram la ziar shi editam direct in computer, foloseam diacritice, dar asta s-a intimplat demult.....shtiu ca pe unde ma duc shi las comentarii se vede imediat, dar nu-i bai.....avind in vedere ca in mod normal scriu in engleza fara nici un fel de diacritice.....cred s-ar complica totul.....sper sa nu deranjeze pe cititorii romani care shtiu ca se ofenseaza din orice.....

Creimar said...

fuck'em man... oricum multi din ei comenteaza ca romanu-i figurant. La mine e o problema pur estetica a textului, in rest... Cheers!