Saturday, June 6, 2009

Obama la Cairo

Pe 4 iunie, preshedintele american a tzinut un discurs memorabil la Universitatea din Cairo. Considerat de multzi specialishti ca fiind unul "de introdus in cartzile de istorie", acest episod poate fi considerat startul unei perioade noi de negocieri intre Statele Unite shi lumea araba, pentru rezolvarea multor probleme ce ii macina astazi pe musulmanii de pe toate continentele.

Fara sa fie partinitor cu nimeni, Barack Obama a atras atentzia ca viitorul trebuie construit impreuna, ca evreii shi arabii trebuie sa se respecte reciproc shi ca femeiile de oriunde trebuie sa aiba acces liber la educatzie.

Urmarind acest discurs de 55 de minute, oricine poate intzelege bazele societatzii shi culturii americane astazi, cind intreaga planeta se confrunta cu o criza mondiala ce apartzine tuturor in egala masura.

Celor interesatzi le recomand sa urmareasca cele 55 de minute de discurs care constituie cel mai puternic shi consistent mesaj adresat vreodata lumii arabe de catre un preshedinte american.

7 comments:

Sly said...

GATA! TE-AM GASIT. Taceai malc si nu ziceai ca ai blog :)
Asa ca acuma se intinde barfa!


Intentiile lui Obama is bune. Dar am convingerea de 90 % ca nu se vor materializa. Nu poti scoate ura lumii arabe din cap. Asa's ei programati.

jocker12 said...

Obama nu ar fi spus ce a spus daca nu ar exista suport real.... Deja diplomatzii americani lucreaza la implicarea tuturor natziunilor arabe intr-un proces de pace care sa rezolve problemele dintre isaelieni shi palestinieni....
Evreii eliminasera varianta cu doua state diferite, insa tot ce pot sustzine americanii subintzelege un stat palestinian independent.
Oricum tzara initziala a fost Palestina shi nu Israel shi in conditziile in care evreii au invadat Teritoriile Ocupate dupa razboiul din 1967, fara a se retrage, conform rezolutziei ONU adoptate, este normal ca palestinienii sa ishi revendice pamintul.
Aici nu e vorba de "ura programata"....trebuie sa cunoshti istoria ultimilor 60 de ani shi intzelegi perfect atitudinea lumii arabe. Multa vreme am fost shi eu pacalit, pina cind am citit documente shi am ascultat profesori de shtiintze politice care explicau agresiunea israeliana asupra populatziei palestiniene....
Bine ca m-ai gasit shi aici mah....dar nu asculta la birfe....hehehehe

Sly said...

GOD si ALLAH nu se pot intelege. Cam de-aici pornesc mai toate porcariile. Si daca in sute de ani nu s-a schimbat nimic, crezi ca va schimba (culmea!) un tip de culoare?
Suntem nevoiti sa nu mai credem pe nimeni. Nici pe Obama , nici pe Nostradamus si nici pe God. Toti isi zambesc in fata atunci cand se intalnesc, iar dupa ce trag usa dupa ei, incepe macelul (atacuri cu racheta, foamete, boli, etc). Nu-i mai vait nici pe unii, nici pe altii. A sosit momentul ala de care ne era frica: sa ne pazim spatele.
Si asta, pentru ca sunt pe planeta cativa evrei (probabil), stransi intr-o colaborare vesela (pentru ei).
Nu vad conspiratii, ci doar oportunisti.
Asta e lumea reala, nu cea de la televizor.

Anonymous said...

ce mai abureste si obama asta. uite, aici e mai onest:

http://www.youtube.com/watch?v=QYdSzAo1do4

:P

Anonymous said...

lol iar asta e pt veselu' sly:

http://www.youtube.com/watch?v=w2uCMpE5faI

jocker12 said...

tlön society - multzam fain pentru linkuri....
primul cu obama este un genial "behind the scene" exemplu de ce poate un preshedinte cind este agasat de musculitze.....hehehehhe

al doilea - hmmmmm ... de studiat. Nu shtiam ca exista shi asha cum spunea un comentator acolo, pe pagina youtube, orice ai spune shi oricit de criminali au fost Hitler shi Goebbels, in acelashi timp au fost extrem de deshteptzi.....Daca eshti atent la mesaje, la modul cum vorbeau cu oamenii, o sa constatzi ca, in primul rind, vorbeau pe limba lor, adica transmiteau un mesaj simplu pe intzelesul tuturor.... clever, very clever.

Anonymous said...

goebbels cre ca a fost un geniu [si e o chestie pe care n'o zic nici macar despre ian curtis - so imagine :P]

malefic sau nu, conteaza mai putin.

well, keep in touch sir.