Tuesday, January 27, 2009

Cele mai tari femei din lume

Recent revista "Fortune" a facut publice numele celor mai puternice 50 de femei din economia mondiala. Nu ca ash fi un feminist feroce, dar experientza americana m-a convins ca femeile, puse la locul potrivit shi la momentul potrivit, pot produce lucruri extraordinare. Cu riscurile de rigoare fireshte, dar nu despre asta este vorba aici.....
Sincer m-a surprins putzin clasarea pe primul loc a indiancei Indra Nooyi de la producatorul de bauturi Pepsi Co., cu atit mai mult cu cit salariul sau este al 8-lea in clasament cu numai 14,7 milioane $ anul trecut, in aceasta ierarhie conducind Sharilyn Gasaway de la Alltel cu 38,6 milioane $. Cea mai puternica prezentza insa cred ca este Marissa Meyer, inginerul care proiecteaza design-ul la Google.com, Google maps, Google Earth sau iGoogle. Ea este pe locul 50 ca influentza mondiala, dar cea mai tinara ca virsta intre toate femeile de succes - numai 33 de ani. Pe plan mondial, companii din Anglia, Australia, Olanda sau Singapore shi-au impartzit primele locuri, avind ca lidere citeva dintre cele mai apreciate femei de afaceri ale momentului.

Care este concluzia? Intr-o lume dominata de barbatzi (cel mai bine platit este Steve Schwarzman - Blackstone Group - cu 350,7 milioane $), femeile fac o figura excelenta in lumea afacerilor. Tzinind cont shi de faptul ca incet incet, reprezentantele sexului frumos au acces shi la pozitzii importante in politica, cred ca omenirea a inceput sa realizeze ca in multe cazuri rolul de gospodine nu sta bine acestor ladies nascute sa conduca imperii shi nu sa gateasca musaca sau iahnie de fasole.

Linkuri:
Cele mai puternice 50 de femei in 2008
Cele mai puternice 50 de femei in 2008 dupa virsta
Cele mai bine platite 50 de femei in 2008

4 comments:

Anonymous said...

Stii ceva? Parerea mea e ca puterea sau taria unei femei provine din caracterul ei, din modul in care stie sa-si educe copiii, sa-si iubeasca sotul, sa-si ordoneze intreaga viata astfel incit prioritatile ei sa nu aiba de suferit.
Oare cele mai multe persoane acare intra in colaps sau cedeaza psihic nu sunt cumva barbatii?

jocker12 said...

shi taria unui barbat se vede in cit de mult ishi iubeshte partenerul, cum ishi educa copiii shi cum ishi ordoneaza viatza.....ma intrebi despre psihic.....nu are legatura cu topicul dar incerc sa itzi raspund.

Echilibrul vine de la senzatzia de "fericire" pe care o simte creierul, adica de la cantitatea de serotonina, neurostimulator, care ajunge la centrii nervoshi. Studiile arata ca atita timp cit serotonina ajunge la creier, totul e ok.
Pentru a avea asha ceva trebuie sa gaseshti ceva care te stimuleaza....cum ar fi.....exercitziu fizic, cumparaturile, sexul sau gradinaritul, chestii care sint shi fizice intr-o oarecare masura, ca sa puna singele in mishcare.
Din fericire, hehehehe, sau din pacate, barbatzii gasesc mai ushor stimulente care sa ii faca fericitzi......dar nu despre barbatzi era vorba aici.

Anonymous said...

da, sigur, dimitrie cantemir....

jocker12 said...

la Cantemir nu ma gindisem....dar altceva trebuie amintit, shi anume ca atunci cind faci atitzia bani nu mai ai timp de familie. Ori nu ai copii, ori in creshte o babysittera, ori au crescut shi sint la casa lor...