Sunday, July 5, 2009

Shi daca Michael Jackson traieshte?

Ma intrebam asha intr-o doara, cum ar fi ca Michael Jackson sa fie in viatza, ascuns pe undeva pe la vreo ferma, pregatindu-shi revenirea pe care a promis-o de atita timp.....?

Daca omul are un nou album pe care vrea sa il lanseze intr-o maniera istorica shi cit mai shocanta? Profetzia s-ar dovedi adevarata.... La fel ca Isus din Nazareth, Michael Jackson va reveni din mortzi, scenariu ce nu ar mai putea fi repetat de nimeni, niciodata.

Dupa ani de umilintze indurate din cauza presei de scandal, in numai citeva zile toate problemele financiare ale imperiului cunoscutului cintaretz sint rezolvate. Ar fi ca shi cum cei care l-au pus la zid atitzia ani, au muncit pentru a ii reface imaginea intinata de atitea scandaluri pe care le-au "hranit" cu zimbetul pe buze.

Americanii il iubesc din nou pe Michael, dupa ce in ultimii 10 ani, orice expresie de genul "I love Michael Jackson" era sinonima cu acceptarea pedofiliei.... Oamenii ii cumpara albumele, ii download-eaza ilegal muzica shi videoclipurile, specialishtii creeaza scenarii despre cel care a schimbat lumea muzicii cu pretzul copilariei sale.

Am prieteni americani care mi-au spus ca in cazul in care Michael Jackson revine ca Isus dupa citeva zile, zimbind shi intrebind in jur "What? You said you love me?", ma vor bate pe umar acceptind ca sint mai mult de cit au vazut ei in viatza.

Ce se va intimpla daca intr-o ceremonie dedicata memoriei artistului, acesta se va ridica din mortzi, invitind la iubire, pace shi muzica, dovedind ca spiritul este nemuritor, ca oamenii au greshit cind l-au crezut plecat dintre cei vii?

Acest om ..... daca se afla inca in viatza .... poate schimba cursul istoriei omenirii, pentru ca va aduce atita indoiala shi sperantza in sufletele a miliarde de oameni, incit va deveni cu adevarat nemuritor. Lumea va uita imediat cum era sa scape un copil de la balcon (care se dovedeshte ca nici nu era al lui), cum a trait inconjurat de incompetentzi care NU i-au spus niciodata ca este letal sa afirmi in fatza camerelor de luat vederi ca a dormi in pat cu un minor este dovada de dragoste shi nu de abuz al copilului ce poate avea probleme psihice mult mai tirziu sau cum a declarat el ca nu a suferit nici un fel de operatzii estetice ca shi cum nasul, pometzii, barbia, falcile, parul shi pielea shi-ar fi schimbat geometria shi culoarea din cauza mareelor shi eclipselor solare.

Pus la coltz de marea parte a mass-mediei americane din cauza ca a inceput un razboi inutil incercind sa stea ascuns de ochii fanilor care il adorau, Michael Jackson este o piatra de hotar in dezvoltarea culturii moderne, un artist care a avut totul, dar a pierdut la ruleta vietzii, aruncind pe fereastra darurile pe care zeii i le ashezasera la picioare......

Sau daca nu a murit.... inseamna ca a cishtigat totul. Oamenii vor creea o religie in jurul poveshtii lui Michael Jackson. El va fi un nou deschizator de drumuri, aducator de lumina, de dreptate shi de bucurie. El va fi inceputul shi niciodata sfirshitul..... Shi cu cit ma gindesc mai mult la acest scenariu, ii recunosc personalitatea celui care a fost alintat ca un rege al muzicii pop.

Chiar sint curios daca noi, muritorii de rind, vom avea ocazia sa ii vedem trupul celui despre care in urma cu citeva zile, am aflat ca a murit brusc, din cauza unui atac de cord. Shi daca nu, atunci vreau sa vad anulate toate concertele sau evenimentele cu bilete, programate in onoarea celui disparut, care oricum numai de banii fanilor nu ar mai avea nevoie.
Shi sint un tip rabdator din fire......

8 comments:

Silviu Romano said...

Vali, Michael a murit!

Pune problema si invers. Iti dai seama ce-ar fi sa se "trezeasca din morti" si sa zambeasca jucaus, in fata a miliarde de oameni care chiar au varsat kile de lacrimi pentru idolul lor? Ce sa mai spunem despre cei care s-au sinucis pentru a-si urma starul dincolo de viata?
S-ar numi bataie de joc. Eu, ca fan, l-as arunca la gunoi.
Cu moartea nu se glumeste...

Anonymous said...

Stii ca m-am gandit si eu la asta? Serios. Ar fi frumos. Dar nu va fi.
gasset - Mihai

jocker12 said...

mah directore - daca traieshte, oamenii ii vor ierta orice capricii, gresheli sau minciuni.... Intrebarea ce se va pune atunci va fi: "Ce? Era mai bine daca Michael era mort?". Fireshte ca nu, fiindca nimeni nu va avea cum sa spuna ca dupa atitea lacrimi, jale shi regrete (shi energie shi bani cheltuitzi ca sa cumpere Michael Jackson - Opere Complete), ar fi fost corect ca artistul sa fie decedat....
Totzi se vor imbratzisha fericitzi ca megastarul este inca viu, ishi vor rupe hainele pentru un bilet la un eventual concert, media americana il va pune la pamint - acolo unde l-a tzinut dealtfel in ultimii 10 ani, iar MJ va zimbi shagalnic ca o primadona, spunind ca a revenit numai ca sa se retraga definitiv.

In proportzie de 85% cred shi eu ca a murit, dar cu familia Jackson ma ashtept la orice... Cum ar fi un interviu cu LaToya, printzesa renegata, a carei afinitate pentru tot felul de droguri pare sa il fi molipsit shi fratele junior.

jocker12 said...

gasset - ar fi genial shi m-ar face sa il privesc cu totul altfel pe talentatul cintaretz.... Asta nu inseamna ca gata, i-ash aproba intreaga sceneta shakespeare-iana, dar ar dovedi ca omul chiar are imaginatzie....

Cea mai tare bomba este aceea ca in ultimii ani, MJ a inregistrat in jurul a 150 de melodii, menite sa apara periodic pe albume comemorative, din vinzarile carora vor traii copii sai..... Nebunie sau predictzie?
Concluzia este ca mai avem mult Michael Jackson de ascultat de acum inainte.... hehehehehehe

Oricum, afirmatzia ta ca ar fi frumos, sustzine exact ce ii spuneam lui Silviu in comentariul precedent....

Sly said...

Atunci sa presupunem in continuare ca Bruce Lee, Elvis,Kennedy, Ceausescu, traiesc! Ca mitul sa fie egal in cazul tuturor celebritatilor.

jocker12 said...

SLY - tocmai aici este toata shmecheria.... MJ nu e interesat de mituri "egale".... El este unic sau cel putzin asha i s-a spus in continuu de la prima aparitzie pe scena.
La ora la care scriu aceste rinduri, familia se afla la cimitir pentru una dintre ceremoniile private organizate in onoarea celui disparut.
Compania producatoare AEG, care organiza "THIS IS IT - TOUR" a anuntzat deja ca va incerca sa transforme totul intr-un omagiu adus lui MJ. Iarashi este vorba despre bani....

Cit despre cei pe care ii aminteshti....hmmm. A trecut deja prea mult timp ca sa mai potzi crede macar ca ei s-ar afla in viatza. In plus, nici unul nu avea obsesiile - problemele, pe care le avea megastarul MJ - shi ma refer aici la sindromul PeterPan, dormitul in pat cu minori, obsesia protectziei impotriva razelor solare shi a microbilor (ca shi cum copii ar fi nishte bule de sapun umblatoare shi nu surse continue de germeni dulce acrishori mirositori).
Tot ce pot sa fac este sa va invit sa avetzi rabdare 3-4 luni....
Daca nu apare zimbind scuturindu-shi degetele, facind piruete shi cintind "I'm back, I'm back!" atunci e clar ca, la fel ca alte citeva mari talente ale epocii moderne, MJ a plecat sa dea raportul zeilor.
Imi pare rau daca te-am ofensat sau intristat, dar daca MJ traieshte (acum mergem in sens invers), o sa vezi cum lumea va striga... "Regele a murit! Traiasca regele!".
Nu crezi?

Silviu Romano said...

Nu mai pot spune nimic.
Am tinut prea mult la acest artist.
Despartirea e grea.

nicoleta dragan said...

scenariul tau, daca nu ar fi doar un scenariu, ar fi cea mai frumoasa realitate...