Thursday, December 10, 2009

Elefantul, vrabiutza, plus bursucul shi maimutza....


Actorul Mircea Diaconu traieshte astazi in pielea personajului "Mateiash", jucat pe vremuri alaturi de Toma Caragiu

Alegerile au trecut fara nici o schimbare. Romanii ishi revin dupa furtuna care le-a ametzit spiritele shi conshtiintzele. Vremea marilor "destainuiri" s-a incheiat, politicienii intrind acum in efervescentza negocierilor pentru ca valahul sa inceapa lupta cu criza. In marea lor majoritate, oamenii nu cunosc regulile jocului fiindca cei care trebuiau sa le vorbeasca shi sa le explice cum sta treaba, au turnat gaz peste focul ridicolului politic. Alegatorii cunosc astazi cu cine se "relaxeaza" Geoana shi pe cine palmuieshte "amical" Basescu. Chilotzi murdari, prezervative folosite, shosete puturoase, seringi folosite.... citeva tampoane soioase stau aruncate intr-un coltz intunecat. Miroase a transpiratzie shi singe..... Nimic insa despre tzara numita Romania. Daca imi permitetzi, este frapanta asemanarea cu ce se intimpla in fotbal..... in loc ca gazetarii sa explice jocul, ei continua sa numere mashinile shi amantele jucatorilor, dind ocazia oricarui broscoi sa oracaie filozofic despre viatza shi succesul garantat. Dar sa revenim la subiectul principal....

Inainte de alegeri, imediat dupa ultima confruntare televizata, afirmam ca aparitzia unor persoane care au luat loc in spatziul rezervat echipelor celor doi candidatzi, trebuie sa indemne la reflectzie. Mai exact, era vorba de citziva mari actori ai scenei romaneshti, un poet dizident shi putzini oameni de sport. Printre ei, actorul Mircea Diaconu, a carui prezentza m-a surprins, el "suflindu-i in pinze" prin aliantza, pesedist-peceristului Mircea Geoana. Ales ca Senator de Argesh pe listele PNL anul trecut, probabil ca Diaconu s-a lansat in politica cu gindul de a face bine .... sau nu. Nimeni nu poate shti cu exactitate ce se afla in sufletul shi in mintea politicianului roman.

Singurul lucru cert insa, acum dupa alegeri, este ca atit Crin Antonescu in PNL cit shi Mircea Geoana in PSD, par a avea zilele numarate la shefia propriilor partide. Pina mai ieri, lupta impotriva inamicului comun ii facuse sa ishi jure credintza intru guvernare.... astazi le tremura izmenele, iar de aceeashi parte a baricadei se afla shi Mircea Diaconu. Tabloul este cunoscut....shi este interesant cum actorul-senator s-a mai aflat "inramat" intr-o astfel de situatzie, pe vremuri, cind partener ii era regretatul Toma Caragiu, secventza pe care am placerea sa v-o readuc aminte ....Shi pentru ca Mircea Goeana shi Crin Antonescu se uita in jur intrigatzi ca le-a cintat cucuveaua a agonie dupa ce dansasera in extaz stropitzi de shampania victoriei, sint sigur ca raspunsul lui Mircea Diaconu a ramas acelashi nevinovat .... "N-am gasit alta rima!"
Shi asta in timp ce "Bursucul" se zbenguie vesel la Cotroceni pentru inca 5 ani fericitzi.

2 comments:

Sly said...

S-a inrolat la PSD ca si multi altii. Pentru ca exista o explicatie. Multi vaneaza functii de conducere in teatre, ministerul culturii, secretari la guvern, functii care le aduc mari avantaje si relatii.
Este asa de simpla explicatia!
Caracatita PSD-ista se vede cel mai bine evoluind in toata splendoarea ei, in Arges. Principalul controlor al actului cultural este acelasi nicolescu. Ca si in cazul tuturor afacerilor. El filtreaza tot. Sub el, niste astfel de inrolati, executanti.

Simplu

jocker12 said...

Sly - Diaconu reprezinta PNL-ul... conform informatziile pe care le ofera internetul sau chiar ziarele locale... dar nu asta este important... ci faptul ca acest om nu are nici un fel de pregatire politica... nu cunoashte bine istoria romaniei.. evenimentele politice importante ale omenirii, fortzele care le-au pus in mishcare, strategii, impactul shi rezultatele acestora... el a amator... asha cum ar fi nicolescu - dau un exemplu - daca s-ar urca sa-l joace pe "Regele Lear" pe scena teatrului Davila din Piteshti, sa zicem.....

iar amestecul asta cu functzii politice in cultura... este monstruos... shi diaconu shtie asta pentru ca intzelege cultura - dar nu politica....

in cultura ideea nu este sa filtrezi... cind creezi sau imaginezi, nu stringi din buci de frica.... shtiu ca intzelegi, intrebarea mea fiind numai - ce cauta diaconu, shi ca el totzi ceilaltzi de care aminteam, in grupul de sharlatani ai politicii romaneshti... sau "politicieni patriotzi" asha cum probabil se numesc ei cind se uita in oglinda? Eu cred ca Mircea diaconu este mult mai util in TEATRU decit in mocirla.... atit.