Tuesday, January 19, 2010

Craniul lui Beethoven a fost scos la vinzare

Proprietarul spera sa obtzina mai mult de 100.000$ pentru ciudatul suvenir

Afaceristul Paul Kaumann s-a hotarit sa puna la vinzare unul dintre "trofeele" moshtenite de la parintzi. Craniul a fost testat pentru a i se stabili ADN-ul, shi este 100% vorba despre ilustrul compozitor, decedat pe 26 martie 1827.

Kaufmann, care traieshte in California, a descoperit craniul ascuns intr-o cutie insemnata cu numele "Beethoven" in timpul in care verifica lucrurile ramase de la moartea mamei sale. Dupa citziva ani de investigatzii care au antrenat numeroshi istorici dar shi oameni de shtiintza, craniul s-a dovedit a fi original.

Unul dintre fratzii stra-strabunicului lui Paul Kaufmann, s-a aflat printre doctorii care au luat parte la exhumarea corpurilor lui Ludwig van Beethoven shi Franz Schubert, petrecuta in 1863, cu scopul de a stabili, la acel moment, daca craniile celebritatzilor erau mai mari decit cele ale oamenilor de rind. Se vede treaba ca scheletul lui Ludwig van Beethoven nu shi-a mai recapatat cutia craniana, aceasta fiind pastrata in mare secret de familia Kaufmann.

Colin Dickey, unul dintre cei care a studiat phrenologia - shtiintza care se ocupa de relatzia dintre caracterul persoanelor shi dimensiunile craniilor acestora - a declarat ca, din respect pentru marele compozitor, craniul ar trebui ingropat alaturi de celeltate ramashitze ale lui Beethoven, aflate la cimitirul Central din Viena.

Paul Kaufmann spera ca in urma vinzarii acestei piese de muzeu, de colectzie sau de cimitir, sa se aleaga cu cel putzin 100.000 de dolari, considerind ca "obiectul" ar trebui expus publicului larg, fiind o "curiozitate" de interes mondial.

3 comments:

Unknown said...

Eu nu sunt curios.
Ofer 1 leu pe el si il donez la muzeu.
Merge?
Geez! Sa faci trafic cu oase!

jocker12 said...

serios? nu cred ca merge....
oh well... dupa ce Mata Hari a fost executata in 1917, capul ei a devenit piesa de muzeu, pina in anul 2000, cind angajatzii Muzeului de Anatomie din Paris au descoperit ca acesta fusese furat.... nu se shtie cind....
cei interesatzi ii pot trimite emailuri lui Paul Kaufmann la skullbet@yahoo.com, shi pot face o oferta....

jocker12 said...

how about this?
http://www.flickr.com/photos/75971767@N00/1814176730/in/photostream/