Sunday, January 17, 2010

Ku Klux Klan-ul face presa alternativa in Romania

Nu cred insa ca este cazul sa va speriatzi. Sint sigur ca atunci cind cei care ishi pun semnatura sub textele publicate ishi vor lua medicamentele regulat, atunci lucrurile vor intra in normalitate.

Cu 7 - 8 ani in urma, tot cercetind website-urile de limba engleza care ofereau shtiri shi informatzii de actualitate, am descoperit us.altermedia.info. La prima vedere, acest loc reprezenta o alternativa la canalele de informare aflate mai mult sau mai putzin sub influentza marilor corporatzii. Abordind un stil bataios shi fatalist, articolele transmiteau alt fel de mesaj.... daca intzelegetzi ce vreau sa spun.

Am inceput sa citesc shi sa verific shi celelalte linkuri oferite pe pagina principala, intrigat de autorii care strigau "dreptate" shi "nedreptate" in acelashi timp. Dupa o scurta vreme insa, agasat de atita xenofobie, natzionalism, rasism shi eroare, am ashezat adresa in lungul shir de "bookmarks-uri", pentru o verificare periodica de lunga durata. Recunosc insa ca, in "peisajul otravit" al acestor pagini virtuale, am descoperit shi citeva informatzii corecte, juste shi adevarate, acesta fiind de fapt motivul deciziei mele de a reveni pe viitor, la adresa amintita.

La ceva timp dupa prima experientza cu altermedia, am avut surpriza sa descopar pe latura din dreapta a paginii principale, un link la ... surpriza ... varianta romaneasca a acestui amalgam de insinuari, acuze, scenarii shi previziuni intunecate.... ca sa folosesc o exprimare eleganta. Am dat click pe adresa ro.altermedia.info shi aproape instantaneu am inceput sa citesc o serie de articole scrise in cel mai pur stil "Romania Mare". De asta spuneam la inceput ca nu trebuie sa va speriatzi. Trebuie sa amintesc totushi ca, altermedia mai are o varianta "internatzionala", precum shi pagini pentru Austria, Belgia, Bulgaria, Canada, Republica Ceha, Danemarca, Flandra (parte franceza, belgiana shi olandeza-sic), Frantza, Germania, Grecia, Italia, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, Scotzia (iar sic), Spania, Suedia, Elvetzia, Olanda shi Marea Britanie.

Retzeta natzionalist xenofoba este aceeashi, textele fiind concepute ca un raget impotriva societatzii civile tolerante, a legilor de drept ale statelor independente, sau a claselor politice indiferent de coloratura. Daca va intrebatzi unde mai potzi gasi acest stil, va ajut eu... la Adolf Hitler in "Mein Kampf".

Pentru exemple, putetzi accesa multe dintre linkurile pe care vi le ofer pe acest blog, la sectziunile "Teoria Conspiratziei".... locuri unde realitatea destainuirilor se transforma intr-o jungla mlashtinos incilcita. Sentimentul este ca adevarul a murit, este pe targa de la morga shi un amator se distreaza cu bisturiul, eliberind cadavrul de substantza.... Acolo este locul unde bunul simtz este inlocuit cu fascinatzia urii de clasa, unde noile tehnologii sint considerate creatzii ale diavolului iar religia creshtina (dovada ca ne invirtim intr-un cerc inchis) poate salva intreaga omenire numai daca toate celelalte credintze vor fi stirpite fara indurare.
Intr-o forma plastica, imaginatzi-va pentru o clipa ca intratzi intr-un azil de nebuni, unde primul bolnav intilnit in cale se crede Napoleon, altul e lampa de citit, unul trage dupa el o sfoara convins ca ishi plimba ciobanescul romanesc, iar o batrina stafidita data cu ruj pe buze shi pe sprincene, se crede Marilyn Monroe....

Sigur ca va intrebatzi ce legatura au toate acestea cu Ku Klux Klanul..... Ei bine, varianta americana, in fapt prima aparuta pe internet, gazduieshte cu generozitate oferte care trimit la opera lui David Duke. Cine este acest personaj? Tzinetzi-va bine... este fost "mare conducator al Ordinului Marilor Cavaleri ai Ku Klux Klanului", individ cu numeroase incercari de fi acceptat in politica americana, in aceeashi nisha rasial natzionalista, care inca mai are multzi adeptzi in Statele Unite. De altfel, David Duke se afla in spatele multor website-uri rasiale, care indeamna la ura shi promoveaza suprematzia rasei pure.

Daca mai avetzi indoieli, chiar va invit sa va exprimatzi curiozitatea shi sa vizitatzi aceste website-uri, pentru a intzelege ca timpul nu poate schimba natura umana, ca "raul" este shi va ramine prezent, implicat activ in fiecare societate, indiferent de nivelul economic sau situarea geografica a acesteia.... Este important sa conshtientizam asta, sa fim precautzi shi sa mentzinem un echilibru care poate pastra o linishte relativa generatziilor care vor veni. Altfel bunul simtz, ratziunea, decentza shi demnitatea vor fi arse pe rugul cerut de aceste creiere incinse de frica, ura shi ignorantza.

2 comments:

Anonymous said...

Mmm.. ce usor este a eticheta, atunci cand nu intelegi nimica. Ori este o plata oarecare pentru a picta astfel adevarul ?

Democratia nu-i decat o masca sub care cei mai rai dintre oameni, comit cele mai rele fapte, fara ca nimeni sa-i ia la raspundere, inafara unor voci in pustie, precum Altermedia.

Cat de usor ii vine a pricepe oricui citeste saitul in mod regulat - tie de ce nu ?

jocker12 said...

Ku Klux Klanul a pus oameni nevinovatzi pe rug din ignorantza.... la fel shi Inchizitzia, ale carei concepte pot fi regasite pe website-ul la care m-am referit...

Libertatea ii protejeaza pe cei care semneaza acele articole, care sint sigur ca au audientza... mereu aceeashi... Numai ca, din pacate pentru autori dar shi pentru cititori, acele texte abuzeaza shi terfelesc ideea de libertate, dovedind mai multa otrava decit informare shi responsabilitate.

Numele lui David Duke, cel care promoveaza astfel de ideologii, spune totul...

Daca am scris, inseamna ca am citit materialele aparute pe site in mod regulat... Asta nu inseamna ca am shi fost de acord cu multe dintre ideile promovate de autori....

Comparatzia cu "Mein Kampf"-ul lui Hitler nu este intimplatoare....

Cele mai bune shi simple dovezi sint, ca sa dau numai un exemplu ce poate fi verificat de oricine, cele mai apreciate articole.... "Mircea Geoana, escroc international"; "Ingerul Digital" shi "MTV Video Music Awards 2009 – un megaritual masonic ocult închinat Satanei"...
Daca cei care administreaza altermedia nu sesizeaza ridicolul, nu atit al textelor, cit al titlurilor date sau preluate (de la diferitele surse), atunci orice dialog este imposibil..... Shi chiar este imposibil....

"escroc" + "inger" + "Satana" ???? curat Ku Klux Klan....

sfatul meu este ca totzi cei care semneaza sau colaboreaza intr-un fel sau altul cu altermedia, sa se programeze la psiholog sau la psihiatru.... shi daca li se recomanda calmante, sa nu mai uite sa le ia la ora stabilita....
Din pacate asta nu este o gluma.... Sint cit se poate de serios....