Wednesday, February 18, 2009

Bin Laden "mirosit" de un profesor de geografie

Un profesor de geografie de la University of California din Los Angeles a descoperit o metoda de a localiza ascunzatoarea lui Osama bin Laden. Folosind tehnici de determinare a zonelor in care traiesc diferite specii de animale, Thomas Gillespie a declarat ca cel mai cautat terorist al momentului s-ar afla intr-un orash din zona tribala din nord-vestului Pakistanului.

Folosind elemente de referintza ca "zona ce poate asigura securitatea", "nevoia de electricitate", "tavanul inalt" - deoarece bin Laden masoara 1,93 m, precum shi necesitatea citorva camere pentru garzile de corp, profesorul american a declarat ca poate reduce cautarile la numai 3 case din zona amintita.

Conform rezultatelor cercetarilor publicate in MIT International Review, teroristul s-ar afla intr-un orash cu populatzie numeroasa, unde cultura shi obiceiurile sint apropiate de cele ale vecinilor afgani. De asemenea, o astfel de comunitate ar asigura o acoperire perfecta celui pe "capul" caruia guvernul american a pus o recompensa de 25 de milioane de dolari.

Orashul care indeplineshte perfect aceste conditzii este Parachinar, aflat la 12 mile in interiorul Pakistanului, care in anii '80 a fost gazda multor mujahedini care luptau impotriva trupelor sovietice. Fotografiile luate cu satelitzii geostatzionari au aratat ca numai 3 case din aceasta arie ofera conditziile unei ascunzatori pentru bin Laden, adica sint incercuite de copaci, au mai multe camere inalte shi ofera electricitate, deoarece teroristul are nevoie de dializa fiind suferind cu rinichii.

Aceasta abordare shtiintzifica a localizarii terorishtilor urmeaza sa fie studiata mai in detaliu de serviciile de informatzii americane, dar Kim Rossno de la Texas State University, care in trecut a lucrat cu U.S.Army pentru identificarea ascunzatorilor altor terorishti, a declarat U.S.A. Today ca este greu sa afirmi ca numai 3 cladiri intr-un orash cu peste o jumatate de milion de case, ar putea fi folosite de bin Laden.

Shi pentru ca liderul al-Qaeda este cel mai cautat criminal de pe planeta, este interesant cum site-ul F.B.I.-ului listeaza ca acuzatzie atacurile teroriste din 1998 asupra ambasadelor americane din Dar es Salaam (Tanzania) shi Nairobi (Kenya), shi nu atacul terorist din 11 septembrie 2001 asupra celor doua cladiri World Trade Center aflate in New York.

No comments: