Monday, March 23, 2009

Lumea in care traim....din nefericire

-Imagini pe care nu le vetzi vedea niciodata pe vreun canal de televiziune-


Astazi am ales doua filme scurte despre ororile care se mai petrec inca in aceasta lume in care traim. Shtiu ca multzi shi-au creeat un sistem de negare a realitatzilor, de alunecare printre tragediile de care ne lovim la tot pasul, alegind sa-shi repete ca cei responsabili de crimele care se consuma IN FIECARE ZI, sint altzii, greu de spus cine, dar altzii. Fie ca este vorba de politica, fie ca este religia sau natura violenta a unora dintre bipezii care indeamna la distrugeri, eu cred ca noi totzi sintem direct responsabili de fiecare suflet care se pierde din ignorantza, rautate sau violentza. Am gindit mult inainte de a face acest pas, fiindca ceea ce vetzi vedea, in cazul in care sintetzi curioshi desigur, nu seamana deloc cu jurnalele de shtiri sau emisiunile de divertisment ieftin shi tembelizant cu care ne-au obishnuit televiziunile, oriunde s-ar afla ele......

Primul film de 2 minute shi 10 secunde surprinde un grup de civili in Namibia zilelor noastre, care ard de vii 5 vrajitoare. Imaginile sint de-a dreptul shocante, cu victime care ard dar inca se mai mishca, shi cu tembeli care alearga pe margine continuind sa-i loveasca cu bitele pe cei a caror carne fumega. Am cules acest "horor" de pe un website care promoveaza dominatzia albilor, unde comentarile erau exuberante.....dar asta este o cu totul alta poveste trista. Incredibil este amanuntul ca in mileniul III, religia, frica de diavol shi de magie neagra pot face comunitatzile sa se comporte ca pe vremea inchizitziei. Sigur, vetzi spune ca totul se intimpla in Namibia....dar cred ca are mai putzina importantza....Shi voi sustzine asta atita timp cit shtiu ca oamenii aia cunosc cel mai bine ce inseamna sa suferi, sa fii sarac, sa nu ai apa potabila shi medicamente, sa traieshti de la o ora la alta....Numai ca iarashi religia shi frica de "necuratul" pot face oamenii simpli sa se omoare intre ei.....




Al doilea film, de 7 minute shi 36 de secunde, este un minidocumentar despre ce se intimpla astazi in Tibet, unde o mina de calugari nevinovatzi stau in coasta regimului comunist ce este decis sa rada aceasta comunitate de pe fatza pamintului. Regiune autonoma din 1950, Tibetul traieshte una dintre cele mai mari drame din istorie, sperind ca Dalai Lama, liderul spiritual exilat in India, sa salveze ce se mai poate salva. Pur shi simplu, China Democrata aplica un genocid sistematic, omorind femei shi barbatzi, civili shi calugari, parintzi shi copii, intr-o cursa nebuna al carei rezultat final trebuie sa fie reeducarea celor care cred ca spiritul este mai puternic decit imbecilitatzile comuniste cintate de cretinii de la Beijing. Pierzindu-shi mintzile, liderii de azi ai Chinei nu realizeaza cum "cantitatea" a devenit atuul lor principal in detrimentul "calitatzii", cum respectul a fost inlocuit cu teroarea iar traditziile shi drepturile omului sint calcate in picioare cu o meticuloziatate, trebuie sa recunosc, chinezeasca.
Simt nevoia din nou sa afirm ca noi totzi sintem responsabili pentru ce se petrece peste tot pe unde oamenii sint chinuitzi shi mor nevinovatzi, judecatzi dupa legi strimbe shi absurde.



Ii felicit pe cei care au avut puterea sa priveasca pina la final shi imi exprim durerea, ingrijorarea shi in acelashi timp regretul, pentru victimele care vor urma in locurile unde prostia, ura shi frica au mai multa fortza decit tolerantza, intzelegerea shi prietenia.

No comments: