Sunday, March 15, 2009

Romanii trimit Romania spre intuneric

Autoritatzile din Baragan i-au interzis preshedintelui maghiar sa aterizeze la Tirgu Muresh

Am citit ultimele shtiri filtrate de Google pentru Romania shi am gasit aceasta informatzie ce anuntza totala imbecilitate a conducatorilor de la Bucureshti, indiferent cum s-ar numi ei. Ce sa ma mai obosesc sa scriu despre eterna "suferintza" tembela a romanilor care se victimizeaza permanent din orice pirtz scapat in directzia orgoliului timpit care le otraveshte sufletele? Totul a plecat de la sarbatorirea "Zilei Natzionale a Maghiarilor de Pretutindeni", eveniment pentru care preshedintele de la Budapesta alesese sa mearga la Tirgu Muresh, orash de pe teritoriul Romaniei, unde autoritatzile locale erau pregatite sa-l primeasca cu bratzele deschise. Daca va ginditzi cumva ca intr-o situatzie similara, Basescu ar fi fost primit la fel, va inshelatzi, dar despre cum maghiarul a a ajuns mai popular decit romanul chiar in Romania, poate cu alta ocazie....
Pentru a intzelege mai corect contextul acestei vizite, trebuie mentzionat amanuntul ca liderii Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania au declarat saptamina trecuta ca exista mari sperantze pentru obtzinerea unei autonomii federale a tzinutului Harghita, unde locuieshte o mare parte a minoritatzii amintite.
Ignorind conceptul de baza, dar continuind sa se agatze de "particularitatzi" generate de traducerile unor expresii incompatibile dintr-o limba in cealalta, subalternii lui Basescu, angajatzi ai poporului roman platitor de impozite, au luat hotarirea sa calce pe bec shi sa ii interzica lui Laszlo Solyom - preshedintele maghiar, sa aterizeze pe aeroportul din Tirgu Muresh. Pina la urma, omul a venit cu mashina, a mers pe muntele Nyerges, unde a tzinut un discurs scurt shi s-a intors in Ungaria.
Boii de la Bucureshti s-au inflamat degeaba....Zonele federale, ceea ce vor minoritarii maghiari in Harghita, cu guvernare proprie, nu sint nici pe departe "sperietorile" in care cred cretinii din guvernul carpatin.
In Statele Unite, indienii traiesc in astfel de zone autonome, cu guvernare proprie shi cu legi proprii, iar tot profitul intra in buzunarul comunitatzii.....nici nu au treaba cu statul din care fac parte. Oamenii sint linishtitzi, ishi vad de viatza lor, nu au nici un fel de probleme pentru ca totzi se respecta reciproc. Acum citziva ani, la o shcoala dintr-o astfel de zona federala, un copil a venit cu un pistol, a deschis focul shi a facut citeva victime.....Toata America i-a plins pe cei decedatzi, iar in timp comunitatea shi-a vindecat ranile chiar daca cicatricile au ramas....
Pina shi in Afganistan, intr-o zona din nord-est, exista un astfel de teritoriu federal unde locuiesc mai multe triburi diferite, dar care guverneaza in comun.....periculos, dar in comun.

Numai in Carpatzi romanii nu intzeleg ca astazi, civilizatzie inseamna tolerantza, acceptarea diferentzelor shi respectul reciproc. Orice forma de xenofobie sau discriminare va indeparta Valahia de lumea moderna, va anula generatziilor viitoare orice shansa de afirmare shi succes printre vulturii planetei. Este ingrijorator cum autoritatzile romane tolereaza shi indirect incurajeaza respingerea rromilor in toate formele posibile shi inflameaza spiritele minoritarilor maghiari cind ar trebui sa ii ajute sa se simta bina, sa prospere, ca lumea intreaga sa afle ce uriasha schimbare au suferit salbaticii de la nord de Dunare.

Citind articolul produs de "news.xinhuanet.com", m-a distrat shi racorit raspunsul ambasadorului maghiar la Bucureshti, care acuzat ca "vizita preshedintelui Solyom la Tirgu Muresh nu va trimite un semnal potrivit, conform cu parteneriatul startegic dintre cele doua tzari vecine", a raspuns ca "tocmai opozitzia la aceasta vizita va trimite acel semnal greshit shi in neconcordantza cu amintitul perteneriat strategic". Asta ca sa intzelegetzi mai bine cum trebuie facuta politica intotdeauna.....cu creierul, nu asha cum incearca romanii, cu anusul labartzat de atita imaginatzie imbecila.

No comments: