Saturday, February 28, 2009

Honda s-a salvat....cel putzin pentru moment

Echipa de Formula 1 Honda pare sa se fi salvat de la desfiintzare dupa ce un grup de manageri din cadrul team-ului japonez a decis sa investeasca propriile cishtiguri in cursele de automobilism. Grupul investitorilor este condus de Ross Brawn (team managerul echipei), Nick Fry (sheful executiv), carora li s-a adaugat uzinele Honda, Bernie Ecclestone - detzinatorul drepturilor comerciale ale Formulei 1 shi un grup de sponsori. Mashinile vor folosi motoare Mercedes, potrivit unei intzelegeri ce va fi parafata intre Honda shi McLaren Mercedes.

Oficiali care au preferat sa ramina anonimi, au facut cunoscut ca una dintre principalele cauze ce au facut sustzinerea echipei extrem de dificila a fost plata salariului de 15 milioane $ anual lui Jenson Button, pilotul principal al japonezilor. Cu toate acestea, englezul a fost de acord ca in cazul supravietzuirii, sa ishi diminueze pretentziile la jumatate. In plus, este aproape sigur ca 300 dintre cei 700 de angajatzi ai echipei vor fi disponibilizatzi, iar celor ramashi sa le vor fi aplicate importante reduceri de salarii. In aceste conditzii, multzi dintre aceshtia au spus ca vor organiza o greva de protest.
Noul team se va numi Brackley 1, dupa numele localitatzii britanice unde se afla sediul noii companii.Citeva probleme ramin insa nerezolvate asha cum ar fi de exemplu, numele celui de-al doilea pilot care va concura alaturi de Button. Din ce in ce mai des, apropiatzi ai noii conduceri au pronuntzat numele lui Bruno Senna, nepotul celebrului Ayrton Senna, dar nici Rubens Baricchello nu a ieshit complet din calcule, insa aceasta "filiera" braziliana arata clar ca unul dintre principalii sponsori ishi are sediul la Sao Paolo.

Una peste alta, pentru a declara intentzia clara shi serioasa de a lua startul la primul mare premiu al sezonului programat la Melborne pe 28 martie, noua echipa va efectua primele teste pe 9 martie pe circuitul de la Barcelona, atunci cind se spera ca noile motoare Mercedes sa fie o certitudine pentru 2009.

2 comments:

Creimar said...

Baietii astia de la Honda ma tem ca or sa ramana doar cu amintirea ca Button a avut odata o sana la titlu.

Cat despre Senna jr., eu zic ca promite (plus ca are in sange viteza) poate chiar de o echipa mai puternica...
Abia astept... sa vedem ce iese si anu' asta. Nu stiu Kimi ce o mai zice, poate mai vii tu cu nehste stiri!

jocker12 said...

Cred ca Brawn ashteapta sa se refaca economia shi apoi sa vinda cu profit de 200 - 300%....asha se fac afacerile la nivelul ala...oricum Honda zice ca a salvat cam 200 de milioane de dolari pe an.
Titlul nu....poate numai dezvoltarea motoarelor Mercedes, care sint shi pe mashinile McLaren shi Force India.
Senna jr. a ieshit din discutzii, asha ca va fi Barichello, iar Kimi a concurat pe la nishte raliuri in Finlanda, numai asha sa nu ishi iasa din vina, iar ieri (5 martie) a scos al doilea timp in ultima zi de teste la Jerez, declarind ca se simte foarte bine cind conduce noua mashina Ferrari echipata cu pneuri slick....