Monday, February 2, 2009

"Prietenul imaginar" - inamicul public numarul 1

De ce spun ca totzi fanaticii religioshi au un soi nebunie periculoasa? Pentru ca in numele fiecarui "prieten imaginar", tembelii sint gata sa se ia la trinta cu oricine pentru orice. Ei sint cei care vor "sa te convinga", care vor sa te converteasca, sa te aduca pe calea cea buna, pe scurt sa te faca sa crezi ca nu potzi fi mai bun fara ajutorul divinitatzii, ca nu pozti depashi greutatzile fara incantaztii sau sacrificii primitive, ca nu potzi "ajunge in Rai" daca nu te pui bine pe pamint cu ..... tataie de dincolo de nori.....Shi in loc ca omenirea sa descopere ce trebuie facut ca sa gasim mincare pentru totzi cei 6 miliarde care sintem, ce trebuie facut sa eliminam toate bolile incurabile sau razboiul, noi stam pe loc certindu-ne cine e mai important....Isus, God, Allah, Mahomed sau Buddha, ca shi cum asta ar fi cea mai importanta decizie ramasa nerezolvata. Shi daca iar mai avetzi indoieli, privitzi la fotografia de mai jos shi luatzi aminte, oameni buni......
p.s. Interesant cum creshtinatatea afisheaza crucea ca shi cum asta ar fi primul lucru pe care ar dori Isus sa-l vada la "revenirea" pe planeta......hai sa fim serioshi.

4 comments:

Anonymous said...

N-ai mai descoperit inca, dupa atitia ani de viata, ca Dumnezeu reprezinta o parte din tine insuti? Omul, in neincrederea lui in fortele proprii, a avut nevoie de un "arac" pe care sa-si sprijine existenta, spre care sa-si dirijeze esecurile, caruia sa-i datoreze supravietuirea sau o vindecare miraculoasa...
Altminteri, de ce numai 10% din capacitatea creierului are "sarcini" clare, identificate?
Oare nu cumva 90% ne "ajuta" sa ne trezim noaptea din somn si sa nu mai punem geana pe geana, imaginindu-ne boli pe care nu le avem dar pe care le presupunem, dar care, culmea!, peste un timp chiar ne cotropesc organismul?
Oare nu avem in egala masura capacitati de vindecare si de distrugere? Nu ma refer la rani deschise sau la accidente, desigur, nici la SIDA, nici la hepatita C pe care un stomatolog neglijent cu instrumentarul te "ajuta" sa o capeti. Ma refer la bolile care "apar" si "dispar" dupa bunul lor plac, acolo unde medicina de cele mai multe ori da gres, dar mintea omului poate infaptui "minuni".
Si cum sa creada bietul OM, bintuit de "pacate" ca reusita ii apartine in intregime? El se crede parte dintr-un esantion de elita, ales de Cel de Sus pentru a adinci misterele omenirii si ale medicinei.
Avantajul cel mai mare a fost al clerului bisericesc, pentru ca a putut manevra in voie secrete altfel bine pazite, pe care, chipurile nu avea voie sa le dezvaluie din cauza confidentialitatii ce planeaza asupra confesiunii. Iar clerul a fost intotdeauna "la dreapta" oricarui leader pamintean....
Dumnezeu isi indeplineste vrerea cind moare cineva din cauza neglijentei medicilor, tot Dumnezeu isi exercita puterea divina trasindu-ne fiecaruia destine precise, bine stabilite, de la care nu ne putem abate....
De ce te mai miri ca tot cu ajutorul, sau mai bine zis in numele lui Dumnezeu, sau Allah, sau Mahomed, sau ce mai vrei tu, masele pot fi manipulate, pot deveni fanatice, asta fiind posibil atit in locurile unde educatia nu si-a putut face simtita prezenta, cit si la cei mai desvirsiti savanti.
Iti ofer o nepretuita tema de meditatie, dragul meu co-national, si nu numai.

jocker12 said...

Oh well.......topicul asta are multe aspecte shi te felicit ca potzi deschide o discutzie calma......Sint obishnuit in a-mi asuma riscuri shi asta a fost unul dintre ele.....Daca abordezi partea personala (cu asta ai inceput) ideea de divinitate atinge infinitul.....potzi spune oricit, oricind, oricum......pina shi discutzia asta aici poate fi pusa pe seama divinitatzii – ceea ce este absurd. Oricit de misterioase sau imposibile par actziunile noastre, ele nu au nici o legatura cu divinitatea.....este liberul arbitru.....Tematori ne gindim la un milion de boli, dar numai arteoscleroza (sa zicem) ne-a afectat ….. asta nu inseamna ca gata.....e lucrul divinitatzii......asha e pur shi simplu “construita” viatza......
Organismul are capacitatea de a se vindeca singur.....biologic vorbind.....Exemple sint multe shi ma refer aici la afectziuni sau accidente normale.....oasele se resudeaza in timp, oricare alte tzesuturi ishi revin dupa o anumita perioada fara ajutorul divinitatzii......Ce face mintea omului este sugestie.....shi aici poate fi incadrata orice forma de religie......cu tot farmecul sau toate ororile caracteristice.....
Eshantion de elita.....hmmmm....elita este numai poporul evreu mah.....no offense.....totzi ceilaltzi nu se pot lauda ca sint aleshi, dar evreii.....ehehehehe.....alta poveste......radicalism extrem – religie – pericol extrem........aia care urla ca descreieratzii ca Dumnezeu le-a dat lumina shi atentzie.....Ceilaltzi, cei normali sint ok, simpatici, chiar extraordinari prieteni, oameni care pot avea succes in orice societate, in orice imprejurare.....
Clerul bisericesc nu a stat intotdeuna la dreapta liderilor......Incepind cu Henric al VIII-lea, care s-a declarat sheful bisericii anglicane rupindu-se de Vatican, multzi au fost chiar in conflict cu biserica.....Mai recent, chipeshii Hitler, Stalin, Castro sau Mao.....
Destinele pot fi schimbate..... e simplu sa crezi ca nu potzi exista altfel......dar urmareshte filmul de la postarea “Invatzatzi sa ginditzi in 10 dimensiuni" shi ai sa intzelegi ca pot fi mai multe vietzi, mai multzi jocker12 in acelashi moment....Totul depinde de fiecare individ, de cit este de deschis la cunoashtere sau nu.....
Masele pot fi manipulate cu valorile maselor, iar religia este una dintre ele......dar mai exista shi libertatea, sanatatea, copii, educatzia sau cultura......Ierarhiile conteaza aici shi din pacate religia a fost mereu pe primul loc, oriunde in lume........Daca vrei intr-adevar o tema de meditatzie – cred ca intzelegi engleza – urmareshte ultimul film al lui Bill Mahrer, Religuluos, la http://www.megavideo.com/?v=ZVCC7B90.....shi mai vorbim.....

Anonymous said...

Sincer sa fiu, nu vreau sa vad nici-un film, niciunul care infatiseaza un punct de vedere al scenaristului sau al regizorului, pentru ca, de fapt, ce sint toate aceste manifestari artistice, daca nu exprimari ale fiecarui individ, felul lui personal de a interpreta o idee sau un concept de circulatie universala.
De ce avem nevoie de "liberul arbitru", cum spui tu?
Din atitudinea ta razbate putin ambiguitatea: nu esti prea convins nici de existenta lui D, nici de absenta lui. Eziti si iei lucrurile usor la vale, punindu-i pe evrei pe aceeasi pozitie pe care toti invidiosii o pun, desi n-ai nici-un motiv sa-i invidiezi.
E adevarat ca in primul rind, Religia e o chestiune de educatie, dar prinde extraordinar de bine mai ales acolo unde se face mai putina scoala, unde lumea e mai ignoranta, unde nici macar nu poate germina ideea de ereziune, unde "Crede si nu cerceta" este primul punct al unei "constitutii" ce stabileste legile pe citeva continente.
De ce arabii nu au nici macar libertatea de a alege daca sa creada sau nu? Asta vrea Allah? Si cum ii vezi tu pe Dumnezeii astia?
Stau intr-un bloc cu mai multe etaje? Sau intr-un cartier rezidential? Fiecare dintre ei isi urmareste supusii pe care ii pastoreste? Cum? Concentrindu-se? Sau coborind printre ei?
E suveran ( ceea ce el, de fapt, nu-si doreste, deoarece leadership-ul implica responsabilitate) sau securist??
Si, la urma urmei, el e vinovat cam de toate tarele celor pentru care si-a sacrificat fiul, prin superficialul " Daca asa a vrut D?"
Pentru ca nu suntem niciodata capabili de a sustine responsabilitatea fiecarui act pe care il facem sau al fiecarui gind pe care mintea noastra il genereaza.
Avem nevoie de liberul arbitru ca sa putem rasufla usurati: "Asa a vrut Dumnezeu"...si sa ne adunam jucariile sa mergem mai departe.
De fapt, constiinta noastra ce rol are? De ce sa nu actionam numai in interiorul principiilor generate de propria constiinta si in perimetrul legilor societatii, oricit de limitate si obtuze ar fi ele?
Nu crezi ca omul se poate imbolnavi de cancer numai gindindu-se la asta? Te inseli!
Nu crezi ca omul se poate vindeca de cancer numai gindindu-se la asta?
Iar te inseli!
De ce calugarii tibetani isi pot aduce functiile vitale la limita inferioara numai prin puterea mintii?
Ce instructiuni de folosire au uitat sa ne lase cei care ne-au dotat cu creier?
Si de ce in conditiile tehnologiei superfabuloase de azi nimeni nu poate pune degetul pe cei 90% neutilizati din creierul uman, facind o afirmatie pertinenta cu privire la "destinatia" lui?
Ai vazut documentarul in care un pustan si-a pierdut intr-un accident jumatate din creier? De fapt, medicul in grija caruia era, neavind alta solutie, i l-a extirpat? Ce s-a intimplat? Arata teribil fara jumatate din calota craniana...
Dar asta nu i-a afectat nici pe departe functiile vitale, ba mai mult decit atit, dupa convalescenta a facut o facultate si a inceput, sau, mai bine zis, a reluat, o viata normala.
Si, te rog, nu-mi spune mie despre puterea si influenta bisericii de unde vrei tu in lumea asta! Ce spune Biblia? Ca Dumnezeu nu are nevoie de chip cioplit, cu atit mai putin de odoare, temple sau biserici impozante?
Care e treaba cu Papa, atunci? El de ce are nevoie? E mai presus de ceva sau de cineva?
Pentru cite lucruri in lumea asta i se cere parerea? Si de ce? Oare el s-a "purificat" intr-atit incit i s-a anihilat caracterul capatat prin ereditate si genetica?
Sa fim seriosi!
Nu ma intelege gresit, n-am nimic cu ei, cu preotii, adica, pentru ca in afara de ei, inaintea lor, suntem inselati in cele mai profunde sentimente si ierarhii valorice de atitia altii, multi, prea multi, poate chiar de mame, tati, frati, surori, si altii asemenea.
Omul trebuie sa creada in CEVA. Asta e singura regula. Dumnezeu, oricare ar fi el, n-ar omori copii, cu atit mai putin, nu i-ar mutila.
Daca Dumnezeu e "vinovat" de toate, cum poate pe de-o parte sa promoveze ideea de familie si pe de alta parte sa "semene" in destinul unor persoane homosexualismul, pedofilia, crimele, incestul?
Cum poate CINEVA, care se presupune ca si-a sacrificat propriul fiu din dragoste pentru oameni sa le faca lor, oamenilor, asa ceva?
Incearca sa intelegi ca exact asa cum America nu e tara in care se respecta legile sau in care sistemul este perfect, asa nici oamenii, presupunind ca ar fi fost monitorizati de Dumnezeu de la nastere pina la moarte, nu au nimic perfect in ei.
Ar mai fi multe aspecte de clarificat, dar e destul timp pentru asta.
Numai bine!

jocker12 said...

oamenii intzeleptzi au devenit intzeleptzi cind au aflat ca nu shtiu nimic.....daca tu incepi prin a spune "nu" ... ne-am blocat .... asta este alegerea care de cele mai multe ori face diferentza, pentru ca la urma urmei fiecare comentariu sau post de pe internetul asta defineshte pareri personale, "exprimari ale fiecarui individ, felul lui personal de a interpreta o idee sau un concept" asha cum spui tu......

ambiguitate.....?!?!?!....ai citit titlul postului?
ai vazut mesajul din fotografie?

hai sa itzi dau un exemplu de ambiguitate....folosirea initzialei "D" poate insemna D-umnezeu sau in egala masura D-iavol. Pina shi in engleza D, stands for devil not for G-od. So....

evreii se considera singuri "popor ales", nu ii pun eu pe nici o pozitzie....daca faci o cautare Google pentru "chosen people"...surprise...primele 10 rezultate (adica prima pagina) sint despre evrei....no comment

De unde ai tras concluzia ca arabii nu au libertatea de a alege? Aici in America vei avea surprize cu astfel de teorii.....Promit un post pe subiectul asta.....

"Si, la urma urmei, el e vinovat cam de toate tarele celor pentru care si-a sacrificat fiul, prin superficialul " Daca asa a vrut D?" - pai nu Dumnezeu l-a sacrificat pe Isus, ci evreii. De pe cruce, spune Biblia, Isus s-a adresat tatalui sau din ceruri spunind - "Iarta-i Doamne, ca nu shtiu ce fac!"......ashadar.....Doamne doamne era furios shi dorea sa-i pedepseasca pe cei ce il sacrificau pe Isus.....

Afirmatzile ca potzi ceva anume numai ginditu-te la acel ceva anume ...le consider speculatzii.....Daca tu ai cunoscut pe cineva care s-a imbolnavit de.....sifilis....numai gindindu-se la sifilis.....vreau sa shtiu shi eu......Sau in egala masura, daca cineva s-a vindecat de sifilis in acelashi mod......te rog ieshi in fatza shi voi fi bucuros sa fiu contrazis....but I doubt it.
Calugarii tibetani...hmmm....citzi ai intilnit tu in real life? Pentru ca eu am facut poze cu citziva, am discutat generic despre citeva bazaconii, in fine, i-am atins, shi nu au nici o aura magica in jurul fruntzilor. Apoi, nu mai repeta ce auzi pe la Discovery Channel sau ce citeshti prin revista Magazin. In primul rind DA, sint citziva, VERY FEW, care in autohipnoza ishi reduc few body functions to the levels you're talking about. DAR...nu ai de unde sa cunoshti conditziile in care ei ajung la stadiul ala...adica ce maninca sau ce nu maninca, ce fumeaza sau ce trag pe nas, pentru ca fumeaza tot felul de droguri exotice despre care media nu vorbeshte din ratziuni evidente....sint DROGURI.

jumatate de creier.....nu are legatura cu tataie din ceruri....ci cu shtiintza.....aici cred ca sintem de acord

vorbeshti despre crime shi aici faci o uriasha gresheala....pui homosexualitate pe acelashi plan cu pedofilia sau incestul....hmmm....considerind ca homosexualii sint un fel de criminali e grav....este o forma de discriminare la fel de periculoasa ca religia.....la fel spuneau shi proprietarii de sclavi in secolele trecute, ca negrii sint inferiori cind ei erau doar "diferitzi". O sa ma duci imediat la incest sau pedofilie invocind aceeashi diferentza, dar acolo e vorba de folosirea violentzei sau molestarea unui copil lipsit de aparare......

nimeni nu a afirmat ca oamenii ar fi perfecti....la urma urmei perfectziunea este plictisitoare...

sint multe alte lucruri in care oamenii pot crede ..... cum ar fi: adevar, dreptate, justitzie, guvern, ziua de miine, familie, sine inshishi, shtiintza, dragoste sau noroc.....chiar.....cum ar arata lumea daca am abandona religia shi brusc am incepe sa credem in adevar, familie shi dragoste?