Sunday, March 1, 2009

Dushuri de nota 10

Demult ma gindesc la o serie de posturi care sa aiba ca subiect diferite forme futuristice de design. Nu vreau sa ma erijez in mare specialist creator, ci vreau numai sa admir multele idei extraordinare ce ne imbogatzesc viatza de zi cu zi. Daca in urma cu citeva zile am scris despre o cu totul alta forma de automobil, care dealtfel ishi va avea locul mai degraba intr-un muzeu decit pe shosele, astazi am sa aleg un alt subiect care face parte din cotidianul fiecaruia. Marturisesc ca in ultimul timp, din motive pe care nu are rostul sa le dezvolt acum, am intrat mai mult in detaliul proiectelor de arhitectura interioara, destule aflate chiar la stadiul de produse ce se vind in magazinele de specialitate. Chestia cea mai tare este ca in Statele Unite, ce vezi pe website sau in revistele lucioase shi frumos editate, potzi admira in realitate, atinge shi chiar incerca, la citeva dintre reprezentatzele aflate la 20 de minute de mers cu mashina.

Shi tocmai de aceea, astazi ma voi opri asupra dushului din baie, furtunul cu stropitoare la capat, pe care sper ca fiecare il foloseshte regulat, cel putzin o data pe zi. Industria de design interior din State, investeshte sume fabuloase in noi proiecte, pentru ca baia este considerata una dintre cele mai atractive incaperi ale unei locuintze civilizate.
Shi iata la ce nivel s-a ajuns cu imaginatzia ......

Dushurile TOSCA

Model european care imbina un amestec de metal shi lemn inchis la culoare, poate avea jeturile in forma patrata sau rotunda. Dotate cu un panou digital cu cristale lichide, aceste dushuri ajusteaza temperatura apei permanent, functzie de datele inregistrate de senzorii exteriori. Modelul este produs shi comercializat de firma Visentin, shi pretzul de start este 2899$.



Dushurile ISHI

Acest model are un regulator de volum pe partea laterala, ce aluneca silentzios controlind jeturile de apa. Singurul amanunt interesant este prezentza unui buton de "stop", pentru a diminua cantitatea de apa folosita in timpul sapunitului.


















Panourile de dush Kohler

Noile panouri cu jeturi ce produc un efect de ploaie tropicala, sint de fapt 4 dushuri patrate a caror latura totala depasheshte un metru. Pozitzia fiecarui dush poate fi ajustata in jurul axului propriu.







Modelul Aquavolo
















Este creatzia designerului italian Bossini, pentru cei carora le place flexibilitatea. Ideea este ca potzi trece de la un jet unic la un jet dispersat numai prin apasarea sau ridicarea "stropitorii". Avantajul tzevilor ingropate in perete precum shi aspectul nichelat lucios, il readuc pe Bossini in centrul atentziei.

Dushul Masca de Gaze

Este copiat parca din seria de filme "SAW" shi nu cred ca mai are nevoie de nici un comentariu suplimentar.





















Dushurile Spa Dornbracht

Are elemente clar arhitecturale combinate cu robinetzi shi tzevi ingropate in peretzi, modelul face parte din colectzia Elemental Spa, folosind structurile SATI shi SHANGA promovate de firma Dornbracht.















Dushul VOLA 50

Poate una dintre cele mai intresante idei este creatzia lui Teit Weylandt, care a aliniat 5 bare orizontale, fiecare avind 15 gauri prin care apa tzishneshte in "felii".










Dushurile de sticla EURIDICE

Din nou o idee excelenta pentru ca ofera spectacolul difuzarii apei prin dispersoarele de sticla transparenta. Creatorii Mihran Rovelli Manoukian shi Enrico Tarabini au imaginat un dush care pe linga functzionalitate este shi un ornament desavirshit adaugat camerei de baie.











Dushul ECO DROP












Punctul de atractzie al acestui model sint panourile de pe podea, ale caror cercuri, in cazul consumului excesiv de apa, se ridica amintindu-tzi ca poate ar fi timpul sa itzi cautzi prosopul. Total contraindicat celor care au vreo idee erotica sub dush cu partenerul.....

Dushul ORHIDEEA

Desenat ca o farfurie zburatoare, ORCHIDEEA este o idee mai veche de dushuri normale fabricate la dimensiuni mai mari. Materialul folosit este otzel cromat, suprafatza aratind ca o oglinda convexa ce nu va retzine picaturile de apa sau reziduurile shi impuritatzile. Comercializata de Fornara&Maulini, ORCHDEEA poate fi montata pe o tzeava coborita din tavan sau pur shi simplu ingropata in tavan.




Dushul CISAL















Una dintre ideile ce va schimba modul in care ne construim casele, acest dush este proiectat sa foloseasca lumini ambientale shi efecte de "apa colorata". Destinat pentru relaxare desavirshita, CISAL poate fi intregit cu un sistem de muzica in circuit inchis actzionat de celule fotoelectrice. Il recomand tuturor celor strestazi de munca zilnica, de prostia inconjuratoare shi de mizeria din autobuze :))

Dushul KOS

Opera italienilor Roberto shi Ludovica Palomba, acest model - la fel ca cel precedent - foloseshte lumina ambientala, adaugind shi o cada cu jeturi reglabile ce itzi poate oferi shi alternativa unui hidromasaj cu paharul de shampanie linga tine... Deasemenea aranjamentele Ikebana shi muzica in surdina, pot face o astfel de baie, punctul de atractzie al unei noi locuintze.







Dushurile cu jeturi inversate

Marea diferentza este ca aceste jeturi vin din podea, aruncind apa la inaltzimi de pina la 4 metri. Adevarate fintini arteziene destinate mai mult folosirii linga piscine, ele sint actzionate de greutatea corporala. In caz ca sintetzi interesatzi, firma austriaca VITEO nu va livra shi "iepurashul" din fotografie :)
Principala problema a acestui proiect este spalarea parului, dar este posibil ca Danny Venlet, cel care a avut aceasta idee, sa ofere in curind shi alte alternative.



11 comments:

Creimar said...

ala cu jetul inversat am mai citit de el si e cat se poate de promitator (vorbind aici de vanzari).

Totusi, dupa modelul masca de gaze ma gandesc ca un fund de femeie incastrat in faianta ar da bine intr-o baie de burlac...

jocker12 said...

intr-o baie de burlac ar da bine in fiecare seara cite un alt fund de femeie, garnisit cu spuma ca sa faca balonashe....hehehehe
Revenind la ideea ta...nu e rau, numai ca nu are atitea orificii....hmmm....cite necesita un dush deshtept.....
hai ca mi-am pierdut concentrarea...hehehehe

Anonymous said...

In loc sa visezi la cai verzi pe pereti mai bine te-ai gindi la ce dusuri (reci) o sa trebuiasca sa faca ramasii in Romanica....

Anonymous said...

De fapt, la morga, o sa le fie indiferent...

jocker12 said...

Imi pare rau shi imi cer scuze anonimule, dar nu vad legatura dintre subiectul postului shi romanii ce vor ajunge sau nu la morga !?!?
Daca potzi sa te explici, voi fi onorat sa itzi raspund promt.

Anonymous said...

Prompt, adica.
"E usor a scrie versuri cind nimic nu ai a spune"
Asta ti se pare un comment mai potrivit?
Da-i dracu' p-aia din Romanica! Si-asa ei nu mai conteaza...

jocker12 said...

hahaha...daca te legi de literele lipsa nu o sa vezi padurea din cauza copacilor, sau nu tzi-a mai spus nimeni in ultimul timp ca ai dreptate...
uite, pot sa maninc o litera la fiecare rind, ca sa te simtzi fricit, dar tot nu vad legatra dintre post shi ce se intmpla in romania....
In rets....vrei sa numeri din nou cite ltere lpsesc?

Anonymous said...

Atitudinea asta face parte cumva dintr-o terapie?
Legatura dintre Romania si dushuri apare doar in momentul in care dedici cuiva ceea ce postezi pe blog. Daca nu, ce rost mai are sa-tzi mai spun care e legatura?

jocker12 said...

Posturile sint in esentza lor, dedicate tuturor celor care au placerea sa citeasca, shi nimanui in mod direct. Deja acest post este al acelor citeva zeci sau sute de vorbitori de limba romana, a caror afinitate catre liniile desavirshit conturate, i-a facut sa parcurga totul pina la ultimul cuvint.
Asta va fi un etern motiv de reflectzie....exista vreo legatura intre morga, romania shi creativitatea designer-ilor in materie de dushuri??????

Anonymous said...

Pune-ti la incercare imaginatia. abia atunci iti vei fi dovedit propria valoare.

Anonymous said...

sincer vorbind as fi citit cu placere articolul daca il scriai corect, atatea sh si tz ma fac sa ametesc..