Saturday, April 25, 2009

De ce mai ashteapta Bruno Senna ?

Cei care urmaresc ce se intimpla in Formula 1, shtiu ca in urma cu citeva luni au existat discutzii ca nepotul lui Ayrton Senna sa piloteze una dintre mashinile echipei Brawn Mercedes. Mai exact, Brunno Senna era unul dintre pretendentzii la postul de pilot secund, primul pe lista fiind Jenson Button, surprinzatorul lider de astazi al clasamentului competitziei. Se shtie deasemenea ca alesul a fost alt brazilian, veteranul Rubens Barrichello, cel care dovedeshte ca inca poate pune serioase probleme favoritzilor de astazi, care se numesc Hamilton, Massa, Alonso sau Raikkonen.

Putzini shtiu insa ca la mijloc a fost o pura batalie comerciala pierduta de Bruno, care va fi nevoit sa mai ashtepte. Ultimul numar al revistei "F1 Racing" a dezvaluit ca pe 28 decembrie 2008, atunci cind echipa Honda anuntzase deja ca se va retrage shi toate capacitatzile shi facilitatzile erau de vinzare, au existat discutzii cu Carlos Slim, puternic om de afaceri din Mexic, ce se aratase interesat de o eventuala tranzactzie. Declarat al 2-lea miliardar al lumii in 2008, Slim este proprietarul societatzii de telecomunicatzii Telmex, de care apartzin shi brazilienii de la Embratel, sponsorul lui Brunno Senna.

Pina la urma, cel confirmat a fost Barrichello, BrawnGP bazindu-se pe sponsorizarile venite de la "Virgin" - companie americana, shi MIG FX - companie elvetziana, Senna fiind informat pe 4 martie chiar de team managerul Ross Brawn, ca mai are de ashteptat.

(foto - Carlos Slim, a carui avere este cifrata la 6 miliarde de dolari)

No comments: