Tuesday, April 7, 2009

"W-ya"

Zilele trecute am apucat sa vad ultimul film al lui Oliver Stone, "W.". Prezentat ca fiind o comedie al carei subiect principal este viatza preshedintelui George W. Bush, filmul este mai degraba trist, cu multe umbre shi intimplari nefericite din trecutul celui care a condus America intre 2000 shi 2008. Ca sa fiu sincer, pelicula mi-a lasat un gust amar, glumele preshedintelui, relatzia cu tatal sau shi obstinatzia in ceea ce priveshte Irakul, creionind imaginea unui lunatic ajuns la Casa Alba intr-un mod total inexplicabil.
Filmul este mai mult serios decit hazliu, poantele lui "W-ya" fiind atit de timpite incit te demoralizeaza. Chiar shi asha, filmul are cel putzin doua momente interesante....cind Bush tatal discuta cu fiul sau cel mare despre prima invadare a Irakului.....shi discursul lui Dick Cheney (jucat admirabil de Richard Dreyfuss) din shedintza Consiliului Apararii, cind echipa lui Bush afla despre planurile de cucerire a Orientului Mijlociu, locul unde americanii trebuie sa ramina pe o durata nedeterminata.
Macar pentru aceste doua scene, "W" trebuie vazut shi intzeles ca o parodie serioasa la adresa celui care in tineretze se visa jucator de baseball shi nu preshedinte al Americii.

No comments: