Thursday, April 16, 2009

Ron Dennis se retrage din Formula 1

Team managerul echipei McLaren a anuntzat ca se va retrage de la conducerea echipei, motivind ca in curind va prelua alta facilitate de productzie in cadrul aceleashi companii. Nu este mai putzin adevarat insa ca McLaren a fost subiectul unui imens scandal datorat faptului ca, imediat dupa Marele Premiu al Australiei de la Melbourne, Lewis Hamilton a mintzit comisarii de cursa, afirmind ca Jarno Trulli l-a depashit neregulamentar in timp ce mashinile rulau in spatele safety-carului introdus pentru oprirea temporara a intrecerii. Ca urmare, la acel moment, Hamilton fusese promovat pe treapta a treia a clasamentului, dar ulterior el a fost complet descalificat, fiind amenintzat chiar cu eliminarea din Formula 1.
Pentru a ieshi bazma curata, pilotul s-a aparat spunind ca Dave Ryan, unul dintre managerii de la McLaren, l-a sfatuit sa minta, crezind ca oficialii FIAA nu pot verifica inregistrarile radio ale britanicilor, care aratau clar ca inginerii de la boxe ii spusesera lui Lewis Hamilton sa il lase pe Jarno Trulli sa il depasheasca.
Efectul acestei gresheli l-a constituit suspendarea lui Dave Ryan din cadrul echipei McLaren Mercedes, shi acum, retragerea lui Ron Dennis din pozitzia de general team manager.

Apropiatzi ai echipei britanice spun ca sheful lor a intrat in conflict deschis cu tatal, shi in acelashi timp managerul lui Lewis, care a amenintzat ca ishi va retrage fiul din competitzie.
Una peste alta, ieri a fost prima zi de antrenamente libere pentru Marele Premiu al Chinei, iar Hamilton a inregistrat cel mai bun timp - 1:37,334, viteza medie de 201,661 km/h, fiind urmat de Jenson Button - 1:37,450 shi de Rubens Barrichello - 1:37,566.

Cursa va avea loc duminica, mai jos fiind o varianta animata a ceea ce inseamna un tur pe circuitul din Shanghai.

No comments: